Nyitvatartás: 8:00 - 17:00

Általános Szerződési Feltételek

A webáruház böngészésével és igénybe vételével a felhasználó kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a weboldal használatára és elérhető szolgáltatásaira vonatkozó általános szerződési feltételeket és az adatkezelési tájékoztatást.

1. Üzemeltető adatai

Cégnév: Extrém Élményajándékok Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 1. fszt. 293.
Adószám: 25567838-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-282683
Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Elérhetőség: info@elmenyrepules.hu
Telefon: +36 30/462-3531
Bankszámlaszám: OTP Bank: 11709057-21159398

2. Regisztráció

A Vásárlás az Extrém Élményajándékok Kft. weboldalain és webshopjában kizárólag felhasználói regisztrációval lehetséges. A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünk rendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni, valamint rendelési folyamatát is nyomon követheti. Kérjük ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a teljesítés/kiszállítás zökkenőmentesen történhessen. A regisztrációkor az Érintett a következő adatait adja meg: e-mail cím, telefonszám. Az adatkezelés ezen cél tekintetében az érintett hozzájárulásán (GDPR 6. cikk 1) bekezdés a) pontján) alapul.

Az Extrém Élményajándékok Kft. az alábbi oldalakon biztosítja szolgáltatások megrendelésének, vásárlásának a lehetőségét:

 • meglepkek.hu,
 • autoselmenyek.hu,
 • elmenyek.hu,
 • leszelafelesegem.hu,
 • szulinapiujsag.hu,
 • szerelemlakat.hu,
 • elmenyrepules.hu

3. Vásárlás

A weboldalunkon szereplő termékek, ajándékok megvásárolhatóak online, vagy személyesen boltunkban (1095, Budapest, Tinódi Lantos Sebestyén köz 1., illetve különböző alkalmakkor, eltérő helyeken megtalálható standjainkon). A weblapjainkon feltüntetett árak bruttó magyar forintban kifejezett árak, minden esetben tartalmazzák az ÁFA-t, de a házhozszállítás költségeit nem.

A weblapon kínált termékek, ajándékok, szolgáltatások megvásárlása az egyes entitások oldalán található „megrendelem" gomb megnyomásával kezdhető meg. A vásárlás regisztrációt igényel, vagy ha ez már megtörtént, akkor belépést követően folytatható.

Ezt követően, a felugró ablakban lehetőség van a vásárlás folytatására, illetve a kosár tartalmának módosítására. Az egyes termékek Kosárba kerülése még nem jelent vásárlást, a vásárlás befejezéséhez a „pénztár" gombra szükséges kattintani. A megrendelés jóváhagyása előtt a Kosár tartalma ellenőrizhető, módosítható, a megrendelés megszakítható. A megrendelés adatai a vásárlás véglegesítését követően ugyanakkor már nem módosíthatók. Az Extrém Élményajándékok Kft. a megrendelésről visszaigazoló e-mailt küld.

A megrendelés elküldése írásbeli, rögzített megállapodásnak tekinthető, amely létrejött a megrendelő és az Extrém Élményajándékok Kft. között. A leadott megrendeléseket nyilvántartjuk, azok a megrendelő számára bármikor hozzáférhetőek. A folyamatban lévő és a korábbi, lezárt megrendelések a Rendeléseim menüpont alatt követhetők.

A megrendelésnél az Érintett a következő adatait adja meg: név, cím, telefon, e-mail cím, számlázási adatok, amennyiben ez eltérő. Az adatkezelés ezen cél tekintetében szerződés teljesítésén (GDPR 6. cikk 1) bekezdés b) pontján) alapul.

4. Élményutalványok érvényessége és beváltása

Az ajándékokon azért szerepel lejárati dátum, mert addig érvényesek. A lejárt utalványokat partnereink nem fogadhatják el, ne próbálja meg náluk felhasználni. Mindenképpen a lejárati időn belül használja fel ajándékát. Erre több hónap áll rendelkezésére, ne várja meg az utolsó pillanatot!

5. Fizetési lehetőségek

A kívánt fizetési módot a megrendeléskor választhatja ki a Vásárló. A fizetés történhet személyesen irodánkban, postai utánvétellel, online bankkártyával, személyes átvételkor készpénzben az üzletben vagy a szolgáltatás teljesítésekor a helyszínen.

 • Személyesen irodánkban vagy a szolgáltatás teljesítésekor a helyszínen.

  Üzletben történő átvétel: amennyiben a megrendelt terméket, ajándékot üzletünkben személyesen kívánja átvenni, annak ellenértékét az üzlethelyiségben, vagy a szolgáltatás teljesítésekor a helyszínen is kifizetheti készpénzben.
 • Postai utánvétellel az ajándék megérkezésekor

  Budapesten vagy Vidékre történő szállítás utánvétellel. Fizetés az ajándék megérkezésekor
  A megrendelt ajándékot elkészítjük, és a megadott címre postázzuk. Átvételkor a futárszolgálatnál készpénzzel rendezheti
  Készpénzes fizetés esetén a megrendelés ellenértékét a házhozszállítást végző futárnak kell kifizetni. Készpénzes fizetést maximum 500.000 Ft összegig fogadhat el a futár.

 • Online fizetés bankkártyával

  A Bankkártyás fizetés online rendszerünkön keresztül történik a Simple rendszer segítségével.
  Az Extrém Élményajándékok Kft. kizárólag a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól. A fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon adja meg a vásárló. A fizetőoldal adattartalmáról a webshop semmilyen módon nem értesül, azokat csak a fizetési tranzakciót biztosító Adatkezelő és az ő Adatfeldolgozói érhetik el.
  A tranzakció eredményéről a fizetést követően a webshop oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A vásárolt áru ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, Master, Maestro, American Express.
  A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti – a Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az árú ellenértékével.

 • K&H SZÉP Kártya

  A K&H SZÉP Kártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott szolgáltatás megrendelése után Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet K&H SZÉP Kártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát, kártyabirtokos jelszavát, továbbá a kártya lejárati dátumát és ellenőrző számát megadják.
  A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

 • Kifizetést követő kiszállítás

  Futárunk szállítja önnek az ajándékot
  Ebben az esetben az Ön által megadott címre futárunk viszi ki önnek az ajándékot, melynek költsége Budapesten +1.490 Ft, és az ajándék anyagi vonzatát is neki fizetheti.

6. Online fizetési adattovábbítási nyilatkozat

A weblap böngészésével, használatával a fogyasztó tudomásul veszi, és kifejezetten hozzájárul, hogy az Extrém Élményajándékok Kft. által a http://www.elmenyrepules.hu, felhasználói adatbázisában tárolt, a vásárlás során megadott személyes adataim átadásra kerüljenek a OTP Mobil Szolgáltató Kft. (székhely: 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.; cégjegyzékszám: 01-09-174466), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

7. Szavatosság

A fogyasztói szavatossági igényekre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.") Hatodik Könyvének XXIV. Fejezetében, illetve a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Amennyiben a megrendelés után mégis kiderül, hogy a termék nincs raktáron/nem kivitelezhető, vagy a kapcsolódó szolgáltatás nem nyújtható a kívánt időpontban, az Extrém Élményajándékok Kft. felveszi a Vásárlóval a kapcsolatot, és egyeztet a megrendelésről; annak tartalma így módosulhat, vagy törlésre kerülhet, ebben az esetben az előre kifizetett összeget visszatérítjük.

Pénz visszafizetés kizárólag személyesen, vagy banki átutalással történik.

8. Garancia

A Szolgáltatót termékeire, ajándékaira, szolgáltatásaira vonatkozóan a polgári törvénykönyv és a 151/2003. Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.

A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával kezdődik. Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.

A rajtunk kívülálló hibákért - legyen az nyomdai, technikai, szervezési, vagy akár szabadtéri szolgáltatások kapcsán az időjárás által okozott kellemetlenségek- felelősséget nem vállalunk.

9. Elállás

A megrendelés teljesítésekor – amennyiben személyesen átvehető, vagy postai úton kiszállított termékről, ajándékról van szó, - a megrendelő vagy átvevő köteles a csomag sértetlenségét ellenőrizni, majd az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

A termékekkel kapcsolatos mennyiségi és/vagy minőségi kifogás esetén szállítónk a kifogásolt terméket azonnal visszaszállítja. Amennyiben a vásárló eláll a vásárlástól, a termék visszaküldésének közvetlen költségét a vásárló viseli.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog:

 • olyan egyedileg készített termékek, ajándékok, illetve szolgáltatások esetén, amelynek teljesítése előzetesen költségeket von maga után, vagy ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ,
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra (pl. (szüetésnapi újság, keresztrejtvény, címlap, gravírozott, személyre szabott vagy bármilyen tetszés szerinti adatokkal ellátott ajándékok kapcsán).

10. Árucsere

Ha a megrendelt termék mégsem nyerte el az ajándékozott tetszését, lehetősége van adott értékben egy másik ajándékot választania, vagy magasabb áron fekvő termék/szolgáltatás esetében ráfizetéssel átváltani/cserélni. 14 munkanapon belül vegye fel a kapcsolatot a Webshop ügyfélszolgálattal, közölje az adatokat, amiből a rendelés beazonosítható, illetve hogy milyen terméket mire kíván kicserélni, és munkatársaink ellenőrzik a csere lehetőségét.

11. Reklamáció

Amennyiben a vásárolt termékkel kapcsolatban mennyiségi és/vagy minőségi kifogás áll fenn, a szállító a kifogásolt terméket visszaszállítja, feltéve, hogy a reklamáció az átadás során megtörtént. Jogos reklamáció esetén az új termék kiszállításának a díja az eladót terheli.

Panaszügyintézés módja/helye (19/2014 IV. 29. NGM rendelet alapján):

 • E-mailben: info@elmenyrepules.hu
 • Személyesen szóban: az Extrém Élményajándékok Kft. ügyfélszolgálatán (1095 Budapest, Tinódi Lantos Sebestyén köz 1.)

A reklamáció kivizsgálásának határideje és módja

Az Extrém Élményajándékok Kft. a panasz kivizsgálását teljesíti és azzal kapcsolatos döntését a jogszabályban előírt határidőkre figyelemmel 5 munkanapon belül meghozza, beleértve azt az esetet is, amikor az igény bejelentésekor nem tud az álláspontjáról nyilatkozni, vagy az igényt elutasítja.

A reklamáció bonyolultságának megítélése az Extrém Élményajándékok Kft. feladata. Ha a reklamációt a vevőszolgálat nem egyszerű reklamációnak minősíti, úgy az eltérő minősítést jelzi a vásárló felé. Ha határidőt valamilyen ok miatt meg kell hosszabbítani, erről tájékoztatja az ügyfelet az indok pontos megjelölésével.

A felmerülő panaszokat a lehető leghamarabb - amennyiben ez lehetséges - helyben és azonnal orvosolni kell. Amennyiben ez nem lehetséges, vagy a panaszos nem fogadja el a helyben felkínált megoldást, gondoskodni kell a panasz szabályozott és a szervezeti hierarchiában követhető továbbításáról. A reklamációk (jótállás, kellékszavatosság) és a békéltető testülethez fordulás lehetőségeiről, további feltételeiről kérjük, érdeklődjön honlapunkon vagy ügyfélszolgálatunkon, illetve személyes vásárlás esetén üzletünkben.

A vállalkozás a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti.

A Vásárló fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,

A Vásárló és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,

 • A Megrendelés teljesítésének időpontját,
 • A hiba bejelentésének időpontját,
 • A hiba leírását,
 • Szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá g a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.
 • A jegyzőkönyvnek tájékoztatást kell tartalmaznia arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

A reklamációk, panaszlevelek és azok adatainak tárolását a Fogyasztóvédelmi Törvény alapján az Extrém Élményajándékok Kft. a panasz beérkezésétől számított 5 évig köteles tárolni.

12. Felelősség korlátozása

Az Extrém Élményajándékok Kft. weboldalain és webáruházában való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A Vásárló felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait, különös tekintettel a pénzügyi utalásokhoz kapcsolódó adatait a behatolóktól. Az Extrém Élményajándékok Kft. nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely Vásárló rovására történt csalás vagy egyéb összefüggésbe hozható bűncselekmény miatt.

Az Extrém Élményajándékok Kft. semmilyen módon nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a webshophoz való csatlakozás során vagy miatt következett be.

13. Adatvédelem

Az Extrém Élményajándékok Kft. a webáruház a használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és csak nevesített Adatfeldolgozói részére adja tovább, azokban az esetekben, amikor ez a megrendeléshez kapcsolódó műveletekkel összefüggésben szükséges.

Az adatvédelemmel kapcsolatos rendelkezéseket az Extrém Élményajándékok Kft. weboldalain található „Adatkezelési tájékoztatóban (https://elmenyrepules.hu/adatkezelesi-tajekoztato)” lehet elérni. Az ÁSZF elfogadásával Ön kijelenti, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismerte, elfogadta, és azon adatkezelési célokhoz, melynél az Érintett hozzájárulása a jogalap, Ön a hozzájárulását adja az adatkezeléshez. Az adatkezelési célok a weboldal használatával, hírlevél küldéssel, weboldalról való rendeléssel, szolgáltatás igénybevételével, személyes vásárlással kapcsolatosak.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

14. Egyéb tudnivalók

Az Extrém Élményajándékok Kft. a honlapjaihoz kapcsolódó rendelési felületen közzéteszi az Általános Szerződési Feltételek elérhetőségét, így a vásárlók számára lehetővé teszi annak megismerését.

A webshopból történő megrendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a jelen üzletszabályzatot, a vásárlási feltételeket és tisztában van a rendelés menetével. A webshopból történő rendelés feltétele, hogy a vásárló megrendelésének leadását megelőzően külön nyilatkozzon a webes felületen arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket megismerte, elfogadta és azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a megrendelő adatainak regisztrációjakor és a megrendeléskor az oldalon található mezőket maradéktalanul, valós adatokkal kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Extrém Élményajándékok Kft. felelősséget nem vállal.

Az Extrém Élményajándékok Kft. weboldalainak bármilyen része, így az azokon megjelenített képi és szöveges tartalmak is kizárólag csak az Extrém Élményajándékok Kft. előzetes, írásos hozzájárulásával, és a forrás megjelölésével használhatók fel!

15. Vegyes rendelkezések

A megrendelt szolgáltatásokat/termékeket a rendelés kedvezményezettje saját felelősségére veszi igénybe. A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben Magyarország vonatkozó jogszabályai az irányadóak, így különösen a Ptk. Rendelkezései.


Budapest, 2023. június 16.